Inici > Projectes > Espai 36

Espai 36

L' Espai 36 és un espai diàfan, polivalent i d’usos múltiples amb la qual l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha pretès reordenar l’activitat cultural del poble, un espai d’ús col·lectiu per a associacions i per a la ciutadania, un espai d’exposicions, un espai adequat per a conferències i presentacions i un espai on hi capi qualsevol manifestació cultural.

L’arquitecte municipal, Agustín Buades Mayol, ha estat l’encarregat de redactar aquest projecte. El resultat és un edifici de tres plantes i soterrani. A la planta principal s’ubica la sala més gran, amb l’escenari desmuntable, les cadires no són fixes, té condicionament acústic i la possibilitat de dividir l’espai mitjançant cortines. Aquesta habitació té 336 m2 i un aforament de 336 persones. Aquest espai permetrà dotar l’edifici d’una gran versatilitat. A més d’aquesta sala polivalent, a la planta baixa, que té una superfície de 560 m2, s’ha projectat un porxo d’entrada, una taquilla, un hall, i una rampa d’accés per serveis.

A la primera planta hi ha dues sales de 67 i 43 m2 respectivament, un traster, un despatx i la sala de control.
 A la segona, tres espais de 56, 58 i 17 m2 respectivament i un bany

En el soterrani és un s’ubiquen els banys, vestuaris, serveis i un sala de 62 m2.

Antecedents

El 28 d’abril de 2014, el ple de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar va donar llum verda a la construcció de la Espai 36.

El mes d’abril de l’any 2003, el ple de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar va aprovar el Pla d’Acció de l’Agenda Local 21, un dels projectes que incloïa era l’anomenat projecte 27.127. Centre cultural multifuncional. Compra i adequació de la Espai 36.

El dia 15 de setembre de 2006 es va signar l’escriptura de la compra davant el notari i es va presentar el projecte del que podria ésser la futura Espai 36 que després, degut a les circumstàncies actuals, s’ha modificat.

Qui pot emprar la Espai 36?

Sant Llorenç des Cardassar compta amb un teixit associatiu molt ampli i actiu, hi ha unes 58 associacions en tot el terme, de les quals unes 18 són culturals. La Espai 36 també s’ha pensat per poder donar resposta a les necessitats d’aquests col·lectius. L’Ajuntament vol arribar a totes les edats, integrant diferents generacions, i és per això s’ha aquest espai neix amb el propòsit d’unificar les persones mitjançant un interès comú: la cultura.

 

Imatges: