Església de Sant Miquel

Situació

Carrer Mossèn Alcover s/n de Son Carrió.

Descripció

El projecte de l’església de Son Carrió fou dissenyat per mossèn Alcover i revisat per l’arquitecte Joan Guasp i per Antoni Gaudí i Joan Rubió. L’any 1898 es va sol·licitar el permís per fer les obres sobre un solars que havia cedit Antoni Rosselló Nadal , de Son Manxo; el 22 de maig de 1899 es va posar la primera pedra i es va beneir l’11 d’abril de 1907.

L’església de Son Carrió és d’estil historicista i medeix, a l’interior, 12 metres d’ample, 36 de llarg i 18 d’alt i la cobrició de la nau està resolta mitjançant una volta de canó amb cinc capelles laterals a cada costat.

El portal central està definit per quatre arcs concèntrics, capitell sense treballar i timpà llis. A damunt té un balcó i una gran rosassa semicircular en forma de ventall. La part posterior està formada per un absis central i dues absidioles laterals. El campanar és de planta quadrada i està format per quatre trams que es va estrenyent a mida que pugen en altura. El campanar està rematat amb una creu llatina.

A l’interior hi ha una ampla nau central amb volta de canó i deu capelles, cinc a cada costat.

El retaule de l’alta major està dedicat a Sant Miquel i prové de la parròquia dels Dolors, de Manacor.


Bibliografia

CORTÈS I SERVERA, JOSEP

Sant Llorenç des Cardassar. Edificis singulars, possessions, molins, pous, sínies, fonts, jaciments arqueològics... Sant Llorenç des Cardassar: Associació Cultural Flor de Card, Col·lecció Es Pou Vell, núm. 11, 2012.

Imatges: 
Església de Son Carrió
Església de Son Carrió
Església de Son Carrió
Església de Son Carrió