Seu Electrònica                   infotorrentada.cat

971 83 83 93

Inici > Municipi > Sa Coma

Sa Coma

Sa Coma és un dels nuclis turístics del municipi de Sant Llorenç des Cardassar. Al sud, sa Coma enllaça amb el nucli de s’Illot i al nord amb el de Cala Millor.

Sa Coma neix com a destinació turística als anys vuitanta, quan es van començar a construir els primers hotels, apartaments i segones residències. Des de llavors fins avui en dia ha anat i continua creixent de forma controlada amb un pla de creixement urbanístic, respectant les zones verdes i de protecció d'especial interès i preveient zones d'oci.

Situats a la platja, mirant la mar, pegam una ullada a l'esquerra i ens trobam la Punta de n’Amer, una petita península gairebé plana situada entre les urbanitzacions turístiques de Cala Millor i sa Coma. Té aproximadament 200 hectàrees i, malgrat la seva reduïda extensió, té un gran valor natural, cultural i històric. Fou declarada ANEI l’any 1985 baix la llei 1/91 de 31 de gener de 2001 i recentment declarada Parc Natural.

La vegetació confereix un valor extraordinari, sobretot per trobar-hi un dels darrers savinars de Mallorca, però també presenta una gran varietat de paisatges: dunar, pinar, camps de conreu, etc. Un altre tret natural a destacar és la presència de praderes de posidònia oceànica.

De sa Coma també hem de destacar els seus valors culturals i històrics, ja que s’hi han localitzat diversos jaciments arqueològics, com la cova prehistòrica de Ses Crestes i el Talaiot des Tancat de sa Torre.

A sa Coma sempre es pot visitar l’Autosafari de 40 inaugurat el 1969, on trobaran animals de moltes i variades espècies exòtiques.

Aquest nucli turístic compta amb escola, el CPEI Punta de n’Amer, l’Església Santa Maria, una unitat bàscia de salut i l’edifici principal de la Policia Local de Sant Llorenç des Cardassar.

Imatges: 
Sa Coma
Sa Coma
Sa Coma
Sa Coma
Sa Coma
Sa Coma
Sa Coma
Sa Coma
Sa Coma