Seu Electrònica                   infotorrentada.cat

971 83 83 93

Inici > Municipi > Itineraris

Itineraris

Visita Sant Llorenç! T’ajudam a descobrir el nostre patrimoni...

Et proposam un seguit d’itineraris pel terme municipal de Sant Llorenç que t’ajudaran a descobrir la riquesa patrimonial i cultural que allotja aquesta terra del Llevant de Mallorca.

Et convidam a fer un recorregut pel casc urbà de Sant Llorenç i un altre pels afores i per la zona costanera, des de s’Illot a la Punta de n’Amer, i a descobrir els indrets més emblemàtics de Son Carrió.

Si esculls fer l’itinerari talaiòtic per la costa t'aproparem al poblat talaiòtic de s’Illot. Cal situar-ne la cronologia entorn del 850-123 aC. Encara ara conserva un bon tram de la murada perimètric.

I per als amants de la literatura, us presentam un itinerari per la natura i la vida de poble que l’erudit i lul·lià Salvador Gamés i Sanxo, conegut a Sant Llorenç com “es capellà Capirró” descriu a la novel·la Flor de Card: “En el Llevant de Mallorca, dins una vall ignorada i monòtona hi ha un Cardassar. Allà hi he collida la flor que avui vos present. És humil, incolora i inodora, rasposa i rodejada d’espines. No dóna gran cosa més l’agre de la terra! Però pentura dins son sin eixut i pobre n’hi és congriada qualque llavoreta –menja predilecte de les caderneres- i vet-aquí el motiu d’haver-me imposat el treball de collir-la i presentar-vos-la. Si no la refusau, sobretot si proporciona una mica de satisfacció a la vostra fam de bellesa i d’ideal, el treball no serà estat de bades i ja se dóna per ben pagat”.