Seu Electrònica                   infotorrentada.cat

971 83 83 93

Inici > Municipi > Cala Millor

Cala Millor

Cala Millor, un dels millors centres turístics de Mallorca i dels més coneguts i acceptats a Europa Occidental, està distribuït entre dos municipis, Sant Llorenç  i Son Servera. Aquest emplaçament turístic neix a finals dels anys cinquanta i rep el nom de la platja que li dóna tot l'atractiu turístic, una platja de prop de dos quilòmetres que es troba entre la Punta de n’Amer  i Cala Bona i que compta amb un passeig marítim que la recorre de dalt a baix. En l’actualitat compta amb més de 28.000 places d’allotjament turístic, entre hotels i apartaments.

Cala Millor, ha passat per totes les etapes del moviment turístic. Des dels inicis, als anys seixanta, quan es van aixecar els primers hotels –com per exemple l'Eureka el 1933 i el Sabina– i només hi havia unes quantes casetes de planta baixa i una colla més d'hotels en construcció; passant per l'època del boom turístic a finals dels seixanta i els setanta, la crisi dels vuitanta i la reconversió i els plans d'embelliment i millora de la qualitat dels noranta. A l'actualitat  s'aspira a anar cap a un turisme sostingut. 

A principis dels anys setanta, en el sector turístic hi havia comptabilitzat 11hostals i 25 hotels, 21 dels quals estaven situats a Son Moro, 3a s’Illot i 1a sa Màniga. En els anys vuitanta i noranta continuà el procés d’urbanitzador a la costa, concretament a la zona de Cala Millor i sa Coma. El 1995 hi havia 52 hotels, 32 es trobaven a Cala Millor, 9 a s’Illot i 6 a Sa Coma, amb un total de 13.357 places.

De llavors ençà, l’oferta turística ha anat creixent i actualment és molt variada i de qualitat. La majoria d’hotels i apartaments estan situats a la primera línia de mar i compten amb una zona per a vianants al darrera. Són molts els turistes que tornen any rere any, venen amb família o amics. Senyal que els agrada gaudir de la platja de Cala Millor i dels espais públics i l’oferta complementària, que s’ha anat modernitzant i embellint.

Els esporst juguen un paper fonamental en l’oferta complementària de Cala Millor, ja que es pot anar d’excursió a cavall, a peu o amb bicicleta per les zones verdes del voltant, practicar tennis, squash, esquí aquàtic, ciclisme, natació, surf, vela, golf i un llarg etcètera. Moltes d’aquestes pràctiques es poden fer en els mateixos hotels.

Però Cala Millor també es vol desmarcar i diferenciar de la resta de destins turístics de Mallorca. Això ho ha aconseguit organitzant diferents activitats culturals, esportives i d'oci durant cada temporada baixa per així poder oferir un millor servei i una àmplia oferta de qualitat.