Seu Electrònica                   infotorrentada.cat

971 83 83 93

Inici > Mediambient > Sa Punta de n’Amer

Sa Punta de n’Amer

Sa Punta de n’Amer és un espai d’aproximadament 200 ha i està situada entre dues zones densament poblades i consolidades des de el punt de vista turístic com són Cala Millor i Sa Coma, a Sant Llorenç des Cardassar.

L’any 1985, sa Punta de n’Amer es va declarar com a àrea natural d’especial interès i, sis anys més tard, va entrar a formar part de la llista d’ANEI de les Illes Balears en el marc de la Llei règim urbanístic de les àrees d’especial protecció de les Illes Balears. Aquesta figura implica una limitació de les activitats que puguin lesiona els valors ecològics o paisatgístics. 

Sa Punta de n’Amer i una gran extensió de la zona marina fou declarada lloc d’importància comunitària (LIC), degut al gran nombre i abundància de les praderies de posidònia oceànica que es localitzen dins la mar, envoltant sa Punta de n’Amer i es troba inclosa dins la Xarxa Natura2000. A les Illes Balears, hi ha un total de 127 LIC que formen part de la Xarxa Natura 2000.

Sa Punta de n’Amer que es troba protegida per les dues figures anteriorment explicades: ANEI (zona terrestre) i LIC (zona marina principalment), és un espai natural de vital importància i interès pels visitants atès el seu gran valor ambiental, paisatgístic i històric.

 

 

Guia d’educació ambiental de Punta de n'Amer

Amb l'objectiu de donar a conèixer sa Punta de n'Amer, l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar va editar l'any 2010 una guia d’educació ambiental mitjançant la qual es pretén donar a conèixer aquest espai tan privilegiat als escolars. La guia disposa d’informació sobre la flora, la fauna, litoral, béns culturals i històrics i també els impactes ambientals.

L’edició ha estat coordinada per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i els texts han estat realitzats per Margalida Amer, Neus Andreu, Miquel Ginard i Toni Muñoz.