Seu Electrònica                   infotorrentada.cat

971 83 83 93

La tortuga de terra (Testudo hermanni)

Característiques de la tortuga de terra

Les tortugues són rèptils herbívors i diürns que poden arribar a viure edats comparables a les dels humans. Les tortugues necessiten el sol per viure, per aquest motiu quan arriba la tardor (i el fred), s’enterren o es refugien a llocs protegits i cauen en estat d’hivernació. Quan acaba l’hivern tornen a sortir del seu amagatall i s’aparellen. Són animals ovípars, i ponen els ous en forats excavats al sòl per la femella.

 

Quin és el seu hàbitat natural?

Les tortugues de terra són típicament mediterrànies, viuen a zones que es caracteritzen per hiverns suaus amb precipitacions moderades i estius secs amb temperatures elevades. La tortuga troba refugi i aliment a les marines i garrigues, sovint cobertes per pinar.

 

Estan protegides les tortugues de terra?

Les tortugues corren el perill de desaparèixer de la nostra fauna a causa d’algunes activitats de l’home (fragmentació del seu hàbitat

per carreteres i parets, incendis forestals i recol·lecció). És per aquest motiu que la tortuga mediterrània és una espècie protegida i catalogada d’interès especial. La captura, tinença i comerç estan prohibides.

 

Què puc fer si tenc una tortuga a ca nostra?

Posa’t en contacte amb personal del Cofi b (971 14 41 07), que recolliran la tortuga i, després de verificar que es troba en bon estat

de salut, l’alliberaran a llocs on podrà viure en llibertat amb altres exemplars.

 

Vols conèixer els ambients faunístics principals de sa Punta de n’Amer (hyperlink a La Fauna)