Seu Electrònica                   infotorrentada.cat

971 83 83 93

Impactes ambientals de sa Punta de n’Amer

Sa Punta de n’Amer es troba sotmesa a una sèrie d’impactes que provoquen que aquest espai natural d’alt valor ecològic es trobi en perill.

Podem citar un total de quatre impactes ambientals i tots ells estan relacionats amb l’activitat de l’home!

 

1. L’obertura de nous camins i eixamplament dels existents

Sa Punta de n’Amer és un espai natural i, com a tal, els seus valors naturals i ecològics són prioritaris en matèria de conservació. Un dels problemes més greus fins ara han estat l’obertura de camins i caminois i això ha provocat la pèrdua de vegetació i un increment de l’erosió.

L’any 2009, la Demarcació de Costes va dur a terme una actuació que consisteix en la col·locació de pilons i cordes per tal d’evitar que s’obrin més camins i per tal de recuperar la vegetació.

 

2. El pícnic a sa Punta de n’Amer

Anar d’excursió i fer un pícnic, en principi està molt bé; el problema apareix quan les persones que ho practiquen deixen residus tirats (bosses de plàstic, llaunes, llosques, papers, etc.). Per això és molt important recollir els residus després del berenar i no deixar cap rastre de la nostra visita.

 

3. El risc d’incendis

Sa Punta de n’Amer es veu sotmesa a un alt risc d’incendis a causa de les pràctiques humanes. Heu de saber que durant tot l’any és prohibit fer foc en terreny forestal sense autorització de la Direcció General de Biodiversitat.

 

Alguns consells

transitau pels camins delimitats, no deixeu residus

no faceu foc en terrenys forestals, no acampeu

respectau les plantes i els animals