Seu Electrònica                   infotorrentada.cat

971 83 83 93

Fires i mercats

Sant Llorenç

El Mercat

Sant Llorenç des Cardassar – tot l’any - dijous matí de 8 a 13:30 h. Plaça de l’Església de Sant Llorenç i carrer Major.

A l’actualitat, al nucli de Sant Llorenç des Cardassar es realitza mercat el dijous dematí durant tot l’any entorn a la plaça Nova i el carrer Major. Els productes i les parades són diverses, tot i que hi predomina la venda de plantes, fruites, verdures, roba i utensilis de la llar.

El mercat a Sant Llorenç des Cardassar estigué regulat, des del 1336 fins al segle XVIII, per la figura del mostassaf, igual que a la resta de municipis de Mallorca. La importància del mercat de Sant Llorenç començà a finals del segle XVIII i principis del segle XIX que fou quan la població adquirí una certa expressió urbanística i tenia a l’entorn del milenar d’habitants.

Fires

Fira Nocturna a l’Estació - Segon dissabte d’agost

La Fira Nocturna a l’Estació es realitza a Sant Llorenç des Cardassar des del 1996. Es tracta d’una fira nocturna gastronòmica i artesana basada en la dieta mediterrània. La fira es desenvolupa a l’Estació a partir de les 20 hores. A la XVIII edició, la dieta mediterrània en va ser la protagonista i es varen vendre tapes a molt bon preu.

Fira del Bolet a Sant Llorenç – Desembre (temporada de bolets)

L’any 2013 va ser la primera edició de la Fira del Bolet de Sant Llorenç. La Fira se celebra coincidint amb la temporada de bolets i gairebé sempre dins el mes de desembre. La Fira del Bolet inclou unes jornades gastronòmiques entorn al bolet, que inclouen des de conferències, exposició de bolets, show cookings, sortida a cercar bolets, degustació... L’organitzador acostuma a ser al Restaurant Molí d’en Bou en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Llorenç.

Mercadet de Nadal de Sant Llorenç – Segona setmana de desembre

La fireta de productes nadalencs de diferents comerços de Sant Llorenç des Cardassar se celebra la segona setmana del mes de desembre. Aquesta mateixa setmana també es fa un dinar a la plaça de l’Ajuntament. El Mercadet de Nadal l’organitza l’Associació de comerciants en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.


Son Carrió

Mercat a Son Carrió

Son Carrió – tot l’any - divendres dematí de 8 a 13:30 h. Plaça Mossèn Alcover

Fira Ramadera de Son Carrió - Segon diumenge de maig

La Fira Ramadera de Son Carrió se celebra des del 1992, el segon diumenge de maig. Cada any la fira gira entorn a una temàtica diferent relacionada amb productes, artesania o gastronomia típica de les nostres illes com han estat la Fira del Vidre de Mallorca, la Fira de les Teles de Llengües, la Fira de les Espècies, etc. Des del 2010 es du a terme el concurs morfològic de l’ovella mallorquina. També podeu trobar a la plaça de ca n’Apal·lònia una mostra de races autòctones, exposicions i venda de vins amb denominació d’origen, degustacions de productes típics de la nostra terra. Pels carrers Major, Mossèn Alcover i Mar hi ha les típiques paradetes de firaires.

La fira va acompanyada de tota una oferta complementària com ball de bot, el capvespre, i també la possibilitat de visitar diverses exposicions ubicades a la sala polivalent de l’UBS a Son Carrió i les exposicions a la capella de ca ses Monges.


Sa Coma

Sa Coma – estacional - de maig a octubre – dimecres

Maig i octubre de 18 h. a 21 h.

Juny i setembre de 18 h. a 22 h.

Juliol i agost de 18 h. a 23 h.

Zona verda de l’Avinguda Palmeres

A sa Coma es desenvolupa un mercat entre els mesos d’abril a octubre els dimecres, des de l’horabaixa i fins a la nit. El mercat a sa Coma es desenvolupa entorn a la plaça del Mercat, entre l’Avinguda de les Palmeres i el carrer Card.

Nits Multiculturals de Sa Coma – Tercera setmana de juliol

Les Nits Multiculturals de Sa Coma inclouen una fira gastronòmica que compta amb la participació dels restaurants que ofereixen cuina de diferents nacionalitats de la zona costanera. Aquesta fira s’ubica a l’Avinguda de les Palmeres a sa Coma.


S'Illot

S’Illot – estacional – dissabtes

Juny a setembre de 18:30 a 22:30 h.

El mercat de s’Illot és un mercat estacional que va de juny a setembre i es munta el dissabte a l’horabaixa i fins a la nit, al llarg del carrer Gregal.